Na een heel uitdagende werkervaring bij Barco, als programmeur en engineer voor defensie, bleef de ondernemersmicrobe fel kriebelen. In 2005 zette ik dan ook de stap naar het ondernemen. Ik verliet de gouden kooi en begon mijn passie uit te werken, zonder business of marketingplan … alleen maar op buikgevoel. Wat ik wel wist, was dat ik het anders dan de anderen wilde aanpakken, niet de zoveelste in de rij, maar mijn IT kennis met de business gaan combineren. Het startte al snel met een online shop in computers, anno 2007, toch wel innovatief. Ik mikte niet op een prijzenoorlog, maar op een online ervaring, zelf uw pc samenstellen en bestellen! Dit was al snel een success, vanuit heel België kwamen de bestellingen binnen …

 

PRIJZENOORLOG

Een jaar na de lancering was ik niet meer alleen op deze markt, het werd een prijzenslag en hier wou ik niet aan meedoen. Marges op ICT materialen zijn trouwens ook heel laag! Ik keek voor alternatieven, online bleef mij wel aantrekken en zo kwam ik in de lotverkopen terecht. Opnieuw een boeiende wereld ontdekt. Ik begon online en offline te zoeken naar interessante loten. Ik kwam op paletten GPS’en, laptops, computerschermen en meer. Opnieuw een boeiende en succesvolle periode … Ik herinner me nog dat ons huis inclusief badkamer vol stond met computermaterialen. Er was duidelijk een groot plaatsgebrek.Toen de vrachtwagenchauffeur vroeg of we geen heftruck hadden, in een gewone woonwijk, begreep ik dat het mijn petje te boven begon te gaan … Magazijnen huren en risico's van een grote stock weken teveel af van de business die ik wilde doen.

 

VEILIGHEID & FACILITEREN

Na mijn bijna 3 jaar ervaring in deze markt zijn me toch 2 dingen duidelijk geworden:

  • de juiste match maken met de juiste partij is heel tijdrovend
  • de nachtrust die ik gelaten heb om een zoveelste risico van een grote bestelling, daar moeten anderen ook mee kampen … zonder rekening te houden met de horrorverhalen die ik reeds hoorde van collega’s. Veel oplichterij in die wereld!

Met deze uitdagingen ging ik aan de slag en zo werd bAUCTION geboren anno 2008. bAUCTION: een platform dat optreedt als facilitator (matchmaker B2B) en waakt over de veiligheid van koper en verkoper!

De leden stroomden al snel binnen. Op drukke dagen haalden we 3.500 unieke bezoekers per dag en de online deals bleven niet uit!

 

FOCUS

Door mijn persoonlijk success dxADSLDX-Solutions en doceren, moest ik keuzes maken en liet ik bAUCTION draaiende, maar ging ik niet actief meer op zoek naar nieuwe leden …

 

DOORSTART

Zomer 2014 deed ik Lien Desmet, die ik reeds langer kende, een zakelijk voorstel. Wat als we beiden bAUCTION terug herlanceren? Het platform had me namelijk nooit losgelaten … Lien is een marketing madam, OK, ander type dan ikzelf, maar we hebben beiden de passie voor online en vooral beide diezelfde drive, net geen 24 op 24. Zo gezegd, zo gedaan! Na meerdere meetings tot in de vroege uurtjes kreeg bAUCTION een nieuw gezicht en vooral een nieuwe toekomst! Het werd een heftige periode van lange werkdagen en heel veel todo’s, op een verbazend vlotte samenwerking!

 

Benieuwd naar het verdere verloop, maar ik geloof dat de toekomst ons goedgezind zal zijn.

 

PROFIEL

Xavier Dekeyster

Owner DX-Solutions alsook oprichter en bezieler bAUCTION

xavier@bAUCTION.eu