bAUCTION garandeert haar leden maximale veiligheid en geeft oplichters geen kans.

Zo gaan we hiervoor te werk:

  • Controle btw-nummer: alleen professionals krijgen toegang
  • Log-in code per post: zekerheid over de echtheid van het adres
  • bSAFE: veilige aan- en verkoopmogelijkheid

 

CONTROLE BTW-NUMMER

Bij registratie gebeurt er een controle op het btw-nummer. Alleen professionals krijgen toegang.

Bij de controle van het btw-nummer wordt niet alleen gecheckt of het btw-nummer geldig is, men krijgt pas een log-in als er een match is tussen het opgegeven btw-nummer en het opgegeven postale adres waarop het btw-nummer staat geregistreerd. Deze controle gebeurt automatisch en in real time tijdens de registratie via een externe instantie.

 

CONTROLE POSTADRES

Als het registratieformulier succesvol is ingevuld en de match tussen btw-nummer en postaal adres klopt, dan krijgt men een log-in. Deze log-in wordt echter niet per automatische e-mail verstuurd, maar per post.

Doordat de log-in code per post wordt opgestuurd, hebben we zekerheid omtrent de echtheid van het adres én de echtheid van de persoon die registreerde.

Kortom: alleen de persoon die de log-in krijgt toegestuurd op het adres waar het btw-nummer staat geregistreerd, krijgt toegang.

 

VEILIGE TRANSACTIE

Met onze bSAFE service bieden we bedrijven bovendien de mogelijkheid om op een veilige manier transacties te doen. Het kan immers over grote bedragen gaan.

Als de koper voor onze bSAFE service kiest (mogelijk vanaf een transactiesom van € 500,-) betaalt hij niet rechtstreeks aan de verkoper maar stort hij het geld op een ‘derde’ rekening waarvoor hij van bAUCTION de nodige instructies krijgt.

Het geld wordt pas aan de verkoper overgemaakt nadat de koper de goederen ontvangen heeft. Omdat de koper al betaald heeft, kan ook de aanbieder op beide oren slapen en de verkochte producten opsturen zonder angst dat hij er niet correct voor betaald wordt.

 

Zodra bAUCTION de betaling van de koper heeft geregistreerd, krijgt de verkoper de opdracht om de goederen op te sturen. Deze worden niet rechtstreeks naar de koper opgestuurd. In geval van onze bSAFE service moet het transport in 2 fases gebeuren. De verkoper stuurt de goederen eerst op naar een adres dat door bAUCTION wordt bepaald. Op dat adres gebeurt er een controle van de goederen. Pas daarna worden de goederen doorgestuurd naar de koper. Na levering van de goederen bij de koper, wordt het geld aan de verkoper overgemaakt. Voor deze bSAFE service rekent bAUCTION een bepaalde servicekost die overeenstemt met een % van de transactiesom. Deze kosten zijn ten laste van de verkoper.

 

Samengevat: bSAFE geeft gemoedsrust op 2 manieren

  • Kwaliteit van de goederen
  • Betaling

 

Meer info over bSAFE vindt u hier.