De stap zetten naar een online B2B marktplaats zoals bAUCTION om er uw producten en diensten aan te bieden is 1 ding. Ervoor zorgen dat deze in het oog springen, is een andere zaak.

Daarom geven we u 3 tips om het maximum uit uw aanbod op bAUCTION te halen.

TIP 1: vul de productfiche compleet en correct in

Maak uw aanbod op bAUCTION zo concreet mogelijk. Denk daarom goed na over welke producten u per productfiche aanbiedt. Meestal is het interessanter om een aanbod op te splitsen in diverse productaanbiedingen.

Een product publiceren kan via uw accountpagina (Log-in > My bAUCTION > Product toevoegen). Er zijn diverse velden voorzien die u best compleet invult. Hieronder lichten we er enkele uit:

  • Zorg ervoor dat de titel meteen duidelijk maakt waarover het gaat. Deze wordt immers als eerste zichtbaar in de zoekresultaten.
  • Een duidelijke beschrijving sluit twijfels bij de potentiële aankoper uit. Maak er slim gebruik van om ook specificaties, productdetails en unieke voordelen uit te lichten. U kunt er zelfs de prijs verduidelijken: wat is er wel en niet inbegrepen?
  • Kies de juiste categorie om uw product in te promoten. Bekijk eerst even de verschillende rubrieken die er zijn om daarna uw keuze te bepalen.
  • Door tags (kernwoorden) toe te voegen aan uw product zal het sneller naar boven komen bij relevante zoekopdrachten. Bovendien wordt het ook getoond als men gerelateerde producten bekijkt.

Vergeet niet om uw aanbod up-to-date te houden! Op uw accountpagina (Log-in > My bAUCTION > Uw producten) kunt u steeds de specificaties zoals de beschikbare hoeveelheid, minimum afname, productbeschrijving, … aanpassen.

TIP 2: zorg voor duidelijke foto’s

Een goede foto van uw product heeft diverse voordelen. Uw product zal meer opvallen bij potentiële kopers, we zijn immers visuele wezens. Geïnteresseerden zullen automatisch langer bij uw product blijven stilstaan. Een goede productfoto leidt dus tot meer geïnteresseerden en een snellere verkoop.

In deze blogpost zetten we enkele do’s en don'ts voor geslaagde productfoto’s op een rijtje.

Via uw accountpagina (Log-in > My bAUCTION) kunt u bij ‘Product toevoegen’ meerdere foto’s opladen.

TIP 3: promoot uw aanbod

U kunt enerzijds zelf uw aanbod promoten door ernaar te verwijzen in uw eigen communicatiemiddelen. Denk hierbij aan uw social media kanalen, uw nieuwsbrieven, uw website, …

Anderzijds biedt bAUCTION diverse mogelijkheden om uw aanbod extra in de kijker te zetten: een banner op onze homepage, een speciaal plaatsje in ons e-news, het aanbod uitlichten op social media, een hogere plaats in de zoekresultaten, … Contacteer onze bAUCTION manager via hello@bAUCTION.eu voor een voorstel op maat.

 

Hebt u hierover nog vragen? Laat het ons weten en we beantwoorden deze met plezier.

 

Succes!